24/7 Dierenarts Spoedlijn 0546 631260
 

Coole tips voor de zomer!

Coole tips voor de zomer!

 

Zodra buiten de temperatuur stijgt, is het belangrijk dat je extra aandacht besteedt aan je huisdieren. Zij kunnen namelijk niet goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en soms zelfs dodelijk zijn.

Heeft mijn dier het te warm?

  • De slijmvliezen zijn rood

  • Hij of zij voelt heet aan, ademt snel, wil vaak niet eten en is lusteloos.

  • Honden kunnen gaan braken. 

  • Vogels zitten vaak met hun veren gespreid en hun snavel open.

Oververhit.

Je huisdier kan een hitteshock krijgen. Dit herken je aan een snelle hartslag en ademhaling je dier reageert niet of nauwelijks op prikkels. Indien mogelijk neem dan de temperatuur op van je huisdier. Heeft je dier een hitteshock danl moet je direct de dierenarts bellen en beginnen met koelen!

Hou het koel

Hou indien mogelijk je huisdier binnen. Vooral als je het binnen lekker fris kan houden door de gordijnen te sluiten of de rolluiken naar beneden te halen. Indien je dier buiten is zorg dan voor schaduwrijke plekjes waar ze tot rust komen. Plaats ook de kooien van vogels, konijnen en knaagdieren in de schaduw en leg er eventueel een nat laken over. 

Is je huisdier een fan van water? Dan kan een zwembadje lekker zijn of zwemmen. Daarnaast zijn er diverse koelproducten zoals matten, halsbanden en vesten

Verder kan je ook zorgen voor enkele verfrissende snacks voor je huisdier. Denk hierbij aan een ijsblokje, stukje bevroren vlees, watermeloen,... Hier zijn de meeste huisdieren een tijdje zoet mee en het biedt voldoende afkoeling. 

Hou het kort

Ga niet wandelen op het heetst van de dag, ga liever vroeg in de ochtend en laat s avonds. Zorg een plek waar veel schaduw is, zoals een bos of park en neem wat water mee. 

Vermijd zand-, beton- en asfaltwegen. Deze worden zeer heet en kunnen de poten van je huisdier verbranden. Honden kunnen hun warmte alleen kwijt door te hijgen en via de zweetkliertjes in hun voetzolen. 

Laat je huisdier NOOIT achter in de auto. Het autoraam laten openstaan volstaat niet, want de temperatuur loopt hier enorm snel op. Slechts 10 minuten kan hierbij al fataal zijn. 

 Tip voor je konijn

In de hokjes van konijnen of knaagdieren kan je koelelementen plaatsen. Wikkel ze in een handdoek zodat ze er lekker tegen aan kunnen liggen zonder zichzelf te hard af te koelen. Zorg ook voor extra hygiëne in de konijnenhokjes. Door het warme weer komen er sneller vliegen af op uitwerpselen en leggen er eitjes. De maden van de vliegen kunnen voor ernstige gezondheidsproblemen bij de konijnen zorgen. 

We wensen je een fijne zomer toe met je dieren! 

Dierenartspraktijk Geesteren

Langeveenseweg 24 
7678 VE Geesteren

0546-631260

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag spoedgevallen / na telefonisch contact

Dierenartspraktijk Almelo

Ootmarsumsestraat 428
7603 AX Almelo

0546-769139

Openingstijden

Maandag 09:30 – 17:00
Dinsdag 09:30 – 17:00
Woensdag 09:30 – 17:00
Donderdag 09:30 – 17:00
Vrijdag 09:30 – 17:00

Afhalen op andere dagen/tijden op afspraak.

Bestellen per e-mail:  info@dapgeesteren.nl